Nieuws «TERUG  

PERSBERICHT RONDJE DRENTHE OM HET BRONZEN BARTJE

08-06-2022 |

Leendert Veerman voert ereronde in De Wijk aan

 

Pinkstermaandag was het genieten van geweldige tuigpaardensport op Landgoed Dickninge in de De Wijk waar CH De Wijk werd georganiseerd. Het weer werkte niet helemaal mee maar tijdens bijna alle tuigpaardrubrieken was het zo goed als droog. Helaas niet tijdens de eerste wedstrijd in het kader van de tandem-competitie ‘Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje’.  Deze, door de Provincie Drenthe mogelijk gemaakte meerspancompetitie, werd volledig in de regen verreden. De regen maakte ook dat het fris werd maar van de prestaties van de zes deelnemende tandems werd je warm!

 

Tijden de eerste omloop werd de arbiter ingeschakeld om definitief te bepalen wie er derde werd. Die koos voor het zeer goed gelijkende en sterk optredende tandem van Stal Mekkes uit Doezum. Derk Jan reed Roelofsen Horsetrucks Hugo (Patijn uit Toetida keur preferent van Nando, fokker Henk Scholten jr, Wezep) en Roelofsen Horsetrucks Jefferson (Eebert uit Vrijdaperty ster van Perfection, fokker Gijs Frasa, Hagestein). Automatisch vierde werd daardoor Niek Alting uit Jipsingboertange met Emerson (Manno uit Wyomi Landzicht ster preferent prestatie van Marvel, fokker Martin de Groot, Giessenburg) van de maatschap Alting en Luitenant (Fantijn uit Crenola ster preferent van Vaandrager HBC, fokker Jan Ruinemans, Vlagtwedde) van de combinatie Alting/Ruinemans.  Emerson weet als voorpaard wat er van hem gevraagd wordt en Luitenant showde heel best als achterpaard.  Vijfde werd Martien Verboord uit Vlijmen met El Nino B (Atleet uit Zelina ster van Tempelier, fokker J. Gorter) en Jonkheer (Eebert uit Bellissima ster van Selleen, fokker Ad Bakx, Liempde).

Richard Hofstra uit Lytsewierrum moest Any Time (Patijn uit Umantha elite preferent prestatie van Manno, fokker B. van Dijk, Soest) en Let’s Be (Atleet uit Wilma van Seinman, fokker maatschap De Jong/Bosch) van de combinatie Hofstra/De Jong helaas voortijdig opstellen want zijn tandem, dat vorig jaar in Eext met de winst debuteerde, bewees maar weer eens hoe lastig deze rubriek is met een voorpaard die veel vrijheid heeft en moest de strijd voortijdig staken.

 

Leendert Veerman en Jan Jordans

De jury nodigde Leendert Veerman en Jan Jordans nog een keer uit om te gaan strijden om de 10 competitiepunten. Leendert Veerman  uit Wittelte is met Action Quality Amadeus (Saffraan uit Tamara ster van Manno, fokker Henri Kruidhof, Staphorst) en Action Quality Eribo (Manno uit Joyse keur preferent prestatie van Waterman, fokker Arnold Augustinus, Ochten) nog steeds heel moeilijk te verslaan. Ze wonnen in De Wijk ook al de tweespannen ereklasse. Maar Jan Jordans uit Landhorst had de joker ingezet door King (Fantijn uit Tolonnie ster van Larix, fokker D.W.Joh. Boeve uit Hattem) voor  Barend (Marvel uit Umantha elite preferent prestatie van Manno, fokker Bas van Dijk, Soest)  te zetten. King was eerder op de dag al de publieksfavoriet tijdens de competitie éénspannen die hij wist te winnen maar nu leek hij extra brandstof te hebben gekregen door de regen want hij maakte er een geweldige show en Barend werkte prima mee. Leendert won maar de strijd in de competitie is zeker niet gestreden. Het belooft een geweldige competitie te worden met al deze geweldige tandems.

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN