Nieuws «TERUG  

CH Rouveen

24-05-2018 |

Van;                      Stichting Paard & Sport Rouveen, organisator CH Rouveen

Aan;                      redactie

Betreft;                57e CH Rouveen

Contact;              Henk Lassche, 06 41007898

 

Het plattelandsleven & paardensport inéén, dat is CH Rouveen

De 53e editie van Concours Hippique Rouveen vindt plaats op zaterdag 2 juni. Een buitenevenement in het plattelandsdorp Rouveen met de paardensport centraal. Dorpsbewoners en liefhebbers komen samen om te genieten van sport, show, kinderactiviteiten en een strodorp. Het goede plattelandsleven en een traditioneel landelijk paardenconcours is wat door de organisatie van CH Rouveen bij elkaar gebracht wordt.

Op CH Rouveen strijden regionale springruiters en tuigpaardenrijders om de prijzen in verschillende klassen. In het zaterdagmiddag programma wisselen deze twee disciplines elkaar vlot af; ieder kwartier wat nieuws in de ring. Daarnaast zijn er ieder jaar een aantal shows toegevoegd. De plaatselijke ponyclub staat altijd garant voor een spectaculaire stoelendans voor de jongste deelnemers. De iets oudere ponyruiters komen in het slot van het programma met een verrassende en spectaculaire show.

Dit jaar wordt er een kampioenschap verreden binnen de tuigpaardendiscipline, namelijk de Tuigpaarden Onder Het Zadel. Normaal gesproken wordt een tuigpaard in de Nederlandse sport gepresenteerd voor een lichte showwagen. Op CH Rouveen zijn hiervoor 7 rubrieken in het programma opgenomen. In ondermeer Amerika en Zuid Afrika kent men een rijke traditie van showpaarden onder het zadel. Inmiddels kennen we ook in ons land al jaren deze discipline en zal het regionale jaarlijkse kampioenschap in Rouveen worden beslist.    

Op CH Rouveen kun je genieten met het hele gezin. Voor de kinderen zijn er ook activiteiten, zoals een springkussen, de giga zandbak, pony’s verzorgen en workshops. Voor de ouders is er horeca in het strodorp. Dit evenement leent zich uitstekend voor een bezoekje met het hele gezin waarbij het genieten is van het paardensport programma, het randprogramma met activiteiten en de gezellige sfeer.    

Ook dit jaar zijn weer alle ingrediënten aanwezig om er een mooi en sportief plattelandsevenement van te maken. Paardensport, show en gezelligheid staan hierbij voorop.

Sponsors 

 

 

het Showpaard

 

KWPN

Veenstra

KNHS