Nieuws «TERUG  

Anemone Horse Trucks hoofdsponsor meerspan competitie tuigpaarden

18-05-2018 |

Anemone Horse Trucks uit Scherpenzeel is de hoofdsponsor van de nieuwe meerspan competitie, zoals deze dit voorjaar in het leven is geroepen door de Vereniging van Tuigpaardrijders Nederland (VTN).

 

Met deze competitie wil het VTN-bestuur meer promotie maken voor de tuigpaardensport in het algemeen en in het bijzonder voor de meer- en langspannen.   Met Anemone Horse Trucks als sponsor heeft het bestuur de ideale partner gevonden om het unieke Nederlandse tuigpaard nog meer in de schijnwerpers te zetten. Directeur Bert van Kooten was gelijk enthousiast over de meerspan competitie en gaf aan blij te zijn dat zijn bedrijf een waardevolle en positieve boost kan geven aan de tuigpaardensport in Nederland. Het sponsorcontract is daarom ook gelijk voor drie jaar aangegaan!

 

Passie voor paarden

Anemone Horse Trucks is een gerenommeerd bedrijf dat al sinds 1996 paardenauto’s levert aan kwaliteitsbewuste klanten in binnen- en buitenland. Deze klanten bestaan uit paardensporters op amateurniveau, maar ook internationale topsporters. Ook zijn er nu paardentrailers uit voorraad leverbaar naast de grote van alle gemakken voorziene vrachtauto’s en kleine paardenauto’s. De naam Anemone Horse Trucks staat al meer dan 20 jaar synoniem voor hoogwaardige transportoplossingen en uitstekende service. Wat Anemone Horse Trucks gemeen heeft met al haar klanten is de passie voor paarden. De slogan “Passie voor Paarden” staat dan ook niet voor niets groot op haar internet homepage!

 

De competitie zal op zeven nationale concoursen verreden worden in vier verschillende aanspanningen: tandem, randem, klavertje drie en vierspan. Om in de einduitslag te komen moet er, door de deelnemers, aan vier wedstrijden deelgenomen zijn. Op dit moment zijn er zeven rijders die aan de competitie gaan deelnemen, maar vanwege het laagdrempelige karakter van de competitie kunnen er gedurende het seizoen altijd nieuwe rijders aansluiten. De puntentelling kent een wegingsfactor. Dit betekent concreet: hoe moeilijker een discipline te rijden is, hoe zwaarder deze gewaardeerd wordt.

 

Tandem rijden heeft wegingsfactor 1 en levert 10 punten op voor de winnaar;
Vierspan rijden heeft wegingsfactor 2 met 20 punten voor de winnaar;
Klavertje drie rijden heeft wegingsfactor 3 met 30 punten voor de winnaar;
Randem rijden heeft wegingsfactor 4 met 40 punten voor de winnaar.

 

Deze puntentelling maakt mee doen aan de meesrpan competitie interessant voor elke deelnemer. Tijdens de finale in Drogeham moet er met een klavertje drie aanspanning gereden worden voor een speciaal rijtuig, zoals een koets of landauer.

 

De eerste competitiewedstrijd voor klavertje drie aanspanningen zal aanstaande maandag, tweede Pinksterdag, op het CH De Wijk verreden worden. De winnaar van deze wedstrijd zal gelijk gehuldigd worden als VTN-kampioen.

 

Hieronder de agenda van alle competitiewedstrijden:

   21 mei    CH De Wijk    Klavertje drie (tevens kampioenschap)
   23 juni    CH Dokkum    Tandem
   24 juli    CH Norg    Vierspannen
   4 augustus    CH Rijs    Randem
   6 augustus    CH Opmeer    Tandem (tevens kampioenschap)
   28 augustus    CH Groningen    Randem (tevens kampioenschap)
   1 september    CH Drogeham    Klavertje drie (finale competitie)

 

Sponsors 

 

 

het Showpaard

 

KWPN

Veenstra

KNHS