Nieuws «TERUG  

Geweldige nieuw tuigpaardenconcours in Siegerswoude

01-07-2022 |

Janneke Hoekstra, Manon Veerman, Arjanne Brinkhoff, Wiesje van der Woude, Richard Hofstra, Niek Alting, Jorn Kuipers en Jeffry Kinds zijn de initiatiefnemers van het nieuwe tuigpaardenconcours CH Siegerswoude Op het terrein van stal De Merksen van Age en Marieke Okkema werd zaterdag 25 juni een geweldig  evenement neergezet met veel publieke belabngstelling.

 

In de kwaliteitsvolle nationale lage limietklasse was Lambertus Huckrede met Magnifiek (v. Idol) de winnaar voor Marcel Ritsma met Mondiaal PSH (v. Icellie) van Pos. De grote limietklasse ging naar Henk Hammers met Lindrini (v. Hertog Jan ) van de familie Kooijman. Makt de Groot werd tweede met Ido (v. Manno). Ook in de ereklasse werd Mark tweede met Dylano (v. Plain’s Liberator). Hij kon niet op tegen de in de ogen van de jury fantastische Renvyle Imondro (v. Cizandro) in handen van Lambertus Huckriede. Anneke Borkent blijft de damesklasse domineren met Imondro en won ook nu de wedstrijd voor de verrassend goed voor de dag komende Jaims H (v. Bentley VDL) gereden door Hanneke Mekkes.

Jan Jordans pakte opnieuw 10 competitiepunten met King (v. Fantijn). Met Montreal HBC (v. Idol) deed Harry van Middelaar niet veel onder voor de winnaar en werden tweede.

De rijders van regio Noord waren uiteraard ook goed vertegenwoordigd in Siegerswoude. Niek Alting begon de dag goed met een overwinning van Luitenant (v. Fantijn) in de lage limietklasse. Hij wist Mart Helmus met Korose, ook van Fantijn, achter zich te houden. Met Jara (v. Cizandro) is Nico Calis sr. momenteel onverslaanbaar in de grote limietklasse. Ook nu ging de bruine merrie voor achter hoog en ruim van de grond. Wim Jansen kwam nog het dichtst in de buurt met Dictus (v. Manno) en werd tweede. De ereklasse werd ook gewonnen door Alting, nu met de veel front makende Emerson (v. Manno). Met de momenteel in topvorm verkerende Any Time (v. Patijn) werd Richard Hofstra tweede.  Emerson won ook de damesklasse tweewieler met Manon Veerman die ook de extra prijs voor het schoonste geheel won. Annemieke Calis reed Emaire (v. Manno) naar het tweede geld. Annemieke won met Jara wel de damesklasse voor de vierwielige concours wagen. Pien Jansen en Joker (v. Delviro) pakten het rode lint.

 De competitie kende een sterke kopgroep en werd uiteindelijk gewonnen door Henk Notebomer met de grote Napoleon ’n Aparte (v. Hertog Jan). Hij keek er hoog over heen en liet in de voorhand een hoge en ruime actie zien. Harm jan Veenstra eindigde met Nikita (v. Icellie) van Rein Bosch tweede.

De tweespan rubriek was een gecombineerde wedstrijd en werd verrassend maar niet minder verdiend gewonnen door Leendert Veerman met Luitenant en Lord Liberty (v. Fabuleus). De vosjes klapten er op en gingen hoog van de vloer. Ook Martien Verboord zijn span El Nino (v. Atleet) en Jonkheer (v. Eebert) liepen een sterke koers en werden tweede.

De afsluitende wedstrijd voor klavertje-3 formaties leverde een mooi overwinning op voor Derk Jan Mekkes met Roelofsen Horse Trucks Hugo (v. Patijn), RHT Jaims H en RHT Jefferson (v. Eebert). Niek Alting werd nipt tweede met blikvanger Emerson voorop bij de tweespanwinnaars.

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN