Nieuws «TERUG  

Nieuw Witte van Moort tuigpaarden indoor concours Hellendoorn groot succes

27-09-2018 |

Nadat het buitenconcours eind juli wegens onweer vroegtijdig werd gestopt, kreeg de organisatie vanuit de tuigpaardrijders de vraag:” Kan er niet een indoor concours in de nieuwe manege ’t Oale Spoor gehouden worden?”. Zaterdagavond 22 september was de eerste editie en werd een groot succes met veel deelname en behoorlijk wat publiek.

 

Om 17.00 uur werd de avond geopend door de tuigpaarden in de kleine limietklasse. Zes deelnemers waarvan de helft een herkansing kreeg voor de eerste plaats. Wim Jansen werd winnaar met de sterk bewegende schimmel Incognito (v. Wentworth Ebony) voor de parmantig showende Jantijn (v. Fantijn) van de combinatie Hoorn/Spijkerman gereden door Albert Spijkerman. Antoon Epskamp kon Hirona (v. Cizandro) als derde opstellen. In de grote limietklasse streden vier van de acht paarden om de hoogste eer en was het Lambertus Huckriede met ECW Imondro (v. Cizandro) van Alfons Engbers die won. De bruine ruin gaat hoog en ruim door de baan. Wim Jansen reed Freedom (v. Patijn) naar plaats twee maar kreeg veel tegenstand van Cor van Dijk met Helandro B (Cizandro), die met veel afdruk en front liep. Vierde werd Nathalie Buwalda met Vayacondios (v. Larix).

 

Met Business (v. Vlasco) van Gerrit Egberink hoefde Lambertus Huckriede niet mee over te rijden, de actievol bewegende vos was voor de jury de absolute nummer één en mocht blijven staan terwijl er nog drie kandidaten streden om de tweede plaats. Het was Pien Jansen met Wild Rose F (v. Manno) die uiteindelijk het rode rozet opgespeld kreeg voor John Donck met Zilver D (v. Ganges) en Evelien Corbeek met Only The Lonely (v. Manno). In de damesklasse was veel strijd voor de eerste plaats temeer omdat Wild Rose F zich heel sterk presenteerde en ECW Imondro met Anneke Huckriede iets te heftig was in de eerste omloop. Tijdens de finale met vijf had Imondro het juiste ritme weer te pakken en won toch nog met Pien Jansen en Wild Rose F er vlak achter. Manoek van Ewijk klom met Elegant (v. Waldemar) van Cor van Dijk een plekje en werd derde voor Evelien Corbeek en Only the Lonely. Nathalie Buwalda werd nu vijfde met Vayacondios.

 

De afsluitende zadelrubriek leverde een mooi cadeautje op voor de jarige Manoek van Ewijk. Zij stal de show op de bruine Helandro B door hem heel deftig en met krachtige ruime passen te showen. Marit Stellaard liet de grote Grandioos (v. Atleet) ook geweldig marcheren en klom in de finale met drie op naar plek twee, waardoor Evelien Corbeek op Only The Lonely een plekje zakte.

 

Geert Bouius

Sponsors 

 

 

het Showpaard

 

KWPN

Veenstra

KNHS