Nieuws «TERUG  

Deborah Kuiper wint haar eerste wedstrijd op straat van Rolde

14-09-2018 |

Waar kun je beter je allereerste overwinning halen dan op je thuis concours met familie en vrienden langs de kant. Het overkwam Deborah Kuiper uit Assen maandagavond op het Topgazon Stratenconcours in buurdorp Rolde waar ze de damesklasse op haar naam schreef met de vosmerrie Zitella II (v. Manno) van Albert Meems. Samen met haar vriend Jerry Hamming trainen ze Zitella II dit jaar intensiever dan eerder en dat leverde afgelopen seizoen toch een aantal mooie klasseringen op in de rubriek voor fokmerries en de damesklasse. De echte beloning voor het werk dat er wekelijks in gestoken wordt kwam dus op de straat in het centrum van Rolde.  Cadeau kreeg Deborah de overwinning zeker niet want in de finale moest ze het opnemen tegen Bea Dijk met Buurman Baasje (v. Vaandrager HBC) en Fera Lueks met de goedgekeurde KWPN hengst Ditisem (v. Roy M) van haar vader Jan Muggen. Buurman Baasje voelt zich echt thuis de straat en won in het verleden ook al eens en klom er ook nu geweldig in met een hoog en ruim voorbeen gebruik.

 

Ditisem heeft een super seizoen gelopen met alleen top drie klasseringen, maar was zo nu en dan een beetje scheef in de stelling. Waarschijnlijk onder de indruk van het vele publiek langs beide kanten van de straat. Zitella had nergens last van en bleef goed vierkant door draven met de hals er ook mooi op. De jury bestond uit Laura Zwart en Henk Hammers, die lovende woorden hadden voor de 14-jarige keur sport merrie:” deftig, mooi in de aanleuning en een ongedwongen show.” Buurman Baasje werd tweede voor Ditisem. Boerin Agnes van Boer zoekt vrouw was uitgenodigd het schoonste geheel te beoordelen en reed de ereronde met Els Nijenhuis en Isabella Teusje (v. Waldemar) van Rony Beuving.

 

 

De overige drie aangespannen rubrieken werden gewonnen door paarden van Maatschap Alting. Niek Alting pakte met Icoon (v. Colonist) de overwinning in de kleine limiet met Rony Beuving en Inara (v. Colonist) op plaats twee. Derde werd Sander Hoogenberg met Jennytou (v. Delviro). In de grote limiet kwam Niek met Gentleman (v. Saffraan) op kop. Volle broer Darno met Freerk Helmus werd tweede, gevolgd door Albert van Dijk met Hugo (v. Patijn).  Emerson (v. Manno) kreeg in de ereklasse de oranje rozet aan het hoofdstel nadat Manon Veerman hem naar de overwinning had gereden. Albert Lueks reed Ditisem (v. Roy M ) naar het rode lint en met een hele beste Like to Win (v. Milano) werd Nathalie Buwalda derde. Manon Veerman won op Emerson onder de straatverlichting ook nog de zadelrubriek.

Geert Bouius

Sponsors 

 

 

het Showpaard

 

KWPN

Veenstra

KNHS