Nieuws «TERUG  

Niek Alting en Linda Boelens sluiten seizoen goed af op septemberconcours Norg

06-09-2018 |

De eerste zondag van september wordt er nog een tuigpaarden concours in Norg gehouden en wel het “septemberconcours” van Stichting Norgermarkt Concours. Veel kleiner dan het grote nationale evenement van eind juli maar met bijna net zoveel publiek rond het terrein op de Brinkhofweide in hartje Norg. Voor de rijders van regio Noord is dit het laatste concours van het seizoen.

 

Met de actievol bewegende Icoon (v. Colonist) won Niek Alting de kleine limietklasse en versloeg Sebastiaan Ardesch met Hightower (v. Bentley VDL), tweede en Harm Jan Veenstra met de merrie Joy (v. Eebert) van Johan Smink. In de hoge limietklasse pakte Alting wederom het oranjelint, nu met de deftige vos Gentleman. De kopgroep bestond uit zeven paarden en met Irona pakte Grietje Naber-Dijks uit Nieuw – Weerdinge het rode lint. Lokaal favoriet Linda Boelens uit Een was met El Nino B goed voor de derde prijs. Niek’s vriendin Manon Veerman won met Gentleman aangespannen voor de tweewieler de damesklasse voor Margreet Bosma met Wonder van de Ursahof (v. Patijn). Fera Lueks werd derde met Ditisem (v. Roy M). Wellicht de mooiste overwinning boekte Niek bij de tweespannen waar hij Icoon en Gentleman voor het eerst naast elkaar reed. In overleg met schoonvader Leendert Veerman waren beide paarden net voor aanvang van de wedstrijd nog andersom gezet en dat pakte geweldig uit. Als een echte eenheid klapten Icoon en Gentleman erop met een hoge actie en helemaal gelijk in het front. Gerard van der Meulen kon hier met zijn ervaren Wapenaar (v. Reflex M) en Gentenaar (v. Bakboord HBC) niet tegen op.

 

Linda Boelens deed ook goede zaken op haar geboortegrond door met Celony (v. Vulcano) de rubriek voor fokmerries te winnen en met Fantijn (v. Patijn) de ereklasse.  Bij de dames op de vierwielige concourswagen kwam Martine Lucas op kop met Hugo (v. Patijn) van Albert van Dijk. Nathalie Buwalda won met Vayacondios de wedstrijd voor de boerenwagen en Lieke Lueks won de jeugdrubriek met Ditisem.

 

Geert Bouius

Sponsors 

 

 

het Showpaard

 

KWPN

Veenstra

KNHS