Nieuws «TERUG  

Leendert Veerman wint ook finale van eerste editie stallencompetitie

06-09-2018 |

Drogeham is jaren het concours waar meerdere finales van competities worden verreden. Dat was zaterdag  1 september niet anders alleen kwam daar nu ook die van Anemone’s Horse Trucks meerspan competitie bij, of zoals hij ook wel genoemd wordt: de stallen competitie. Vijf grote tuigpaardstallen waren vaste deelnemer aan een serie van zeven wedstrijden waarin het rijden met meerspan gepromoot werd. Vier disciplines kwamen aan bod: tandem, randem, klavertje-3 en het vierspan, elke met een verschillende waardering. Leendert Veerman uit Wittelte had al vier wedstrijden gewonnen en bevestigde zijn hegemonie  door ook de laatste en finale winnend af te sluiten.  Met zijn klavertje- 3 formatie Equifirst Eribo (v. Manno), - Zilver (v. Ranno) en – Emerson (v. Manno) aangespannen voor een fraaie wagonette was Veerman al zeker van de winst van het eindklassement.

 

Naast Veerman reden nog drie ervaren koetsiers af voor de laatste competitie punten: Derk Jan Mekkes, Jan Jordans en Henk Hammers. Ule Haarsma had teveel fysieke klachten over gehouden aan Groningen en kon jammer genoeg niet starten in Drogeham. Veerman en Mekkes mochten na de voorlopige opstelling nogmaals afrijden voor de dagprijs en maakten er een mooi strijd van. Mekkes had PrimeVal Varanno, - Wizz kids Gonda en – Bentley VDL voor de wagen en maakte het Veerman behoorlijk lastig. De verschillen in optreden waren niet groot alleen heeft Veerman in Emerson een voorpaard met meer allure dan Bentley VDL voorop bij Mekkes. Emerson steelt de show met zijn deftige voorkomen en daarom won Veerman. Met 175 punten won Veerman het overall klassement voor Mekkes met 155 punten.

 

Henk Hammers werd derde met Briljant van Joop van Wessel, Jaims H van J. Hut en Funita van Jaap van der Meulen aangespannen. In de eindstand werd hij vierde achter Jan Jordans. Jordans deed het in Drogeham met Barend, Casanova en Ferro en stuurde zijn drietal gemakkelijk rond. Het leverde hem de stijlprijs op die speciaal aan de finale was verbonden. Jan eindigde als derde in het klassement. Omdat Haarsma in de finale ontbrak werd hij automatisch vijfde.

 

De meerspan competitie is de komende twee jaar in ieder geval gegarandeerd want Anemone’s Horse Trucks is een sponsorcontract aangegaan voor drie jaar om zo een positieve bijdrage te leveren aan het voortbestaan van meerspannen op de Nederlandse tuigpaardconcoursen.

 

 

 

 

 

Sponsors 

 

 

het Showpaard

 

KWPN

Veenstra

KNHS