Nieuws «TERUG  

Tuigpaarden, Bixie-rubrieken en mooie shows

03-09-2018 |

                               Persbericht Paardensportdag Hoogland 2018

                                                                               15 september 2018

 

 Paardensportdag Hoogland, één van de mooiste tuigpaarden- en hackneyconcoursen van Nederland, vindt traditiegetrouw plaats op de derde zaterdag van september. Op zaterdag 15 september tonen onder meer tuigpaarden en hackney’s in stadspark Schothorst hun krachtige bewegingen.

 

Regionale en nationale rubrieken in hoge en lage limietklassen, enkelspan- en tweespanrubrieken, damesrubrieken en tuigpaarden en hackney’s onder het zadel. Het is slechts een greep uit het volle programma dat om 10.00 uur start op het hoofdveld van Dorpsfeest Hoogland in het prachtige stadspark Schothorst.

Tijdens de omspanmomenten wordt het publiek getrakteerd op diverse shows en demonstraties. Zo treedt het Brabantse showteam Phaidra op met maar liefst zestien Friese paarden. De kwaliteit van hun performance ligt zo hoog, dat ze vorig jaar zelfs in het voorprogramma zaten van de Spaanse Rijschool in Ahoy.

 

Het Franse stuntteam Inferno Varanne haalt met drie motorrijders halsbrekende toeren uit in een ronde ijzeren kooi, de Globe of Death. Ook wordt een demonstratie working equitation gegeven. Diverse jonge toptalenten laten zien wat deze betrekkelijk nieuwe paardensport met een mix van dressuur, behendigheid en snelheid, precies inhoudt.

 

Nieuw dit jaar is het Ponyplein. De Bixie-rubrieken die hier worden verreden, vervangen de klassieke dressuur- en springwedstrijden. Het Ponyplein staat volledig in het teken van sport en spel voor jeugdige ruiters en leuke activiteiten voor paarden- en ponyfans. Van 08.30 tot 16.30 uur worden er dressuur- en springwedstrijden, vaardigheidsproeven en spelrubrieken georganiseerd voor jonge ruiters van zes tot en met dertien jaar. Ook kun je op het Ponyplein allerlei toffe dingen maken, zoals je eigen dromenvanger van een hoefijzer of een lekkere taart voor je pony.

Sponsors 

 

 

het Showpaard

 

KWPN

Veenstra

KNHS