Nieuws «TERUG  

Deftige Gorita kampioen fokmerries in Groningen

31-08-2018 |

’T Peerdespul op dinsdag 28 augustus begon voor de regio Noord op de Ossenmarkt in het centrum van de stad met een tuigpaardkeuring aan de hand. Later werden de paarden  ook aangespannen beoordeeld. Wapenaar van Joop Witlox kreeg de meeste keuringspunten en won voor Jamaica van Wim Schadewijk en nog een paard van Witlox, Havenaar. In tuig was Nathalie Buwalda met Vayacondios de beste en versloeg Grietje Naber met Hunita en Gerard van der Meulen met Havenaar.

Nadat de karavaan Noord verkast was naar de drafbaan stond voor de rijders het kampioenschap voor fokmerries op het programma en met twaalf deelnemers was dit een mooie volle rubriek. De beste vier liepen over en het was Klaas Buist met deftige Gorita die kampioen word. Uitstraling en de gedragen manier van bewegen in combinatie met het fraaie front gaven de doorslag voor de jury. Linda Boelens werd eervol tweede met Celony voor Grietje Naber met Hunita en Els Neijenhuis met Isabella Teusje.

In de ereklasse was het genieten geblazen van een fenomenale Fantijn die huizenhoog van de grond ging en groots optrad in handen van Linda Boelens. Niek Alting had Emerson ook best en werd tweede voor Albert Lueks met Ditisem.  Linda won ook de damesklasse met El Nino B. Ditisem mocht nu als tweede opstelen met Fera Lueks en voor Manon Veerman met Emerson was de derde plaatst.

De rubriek voor de boerenwagens ging naar Annelies Adriaansen met Benderose M van Martin Uineken, gevolgt door Henk Scherphof met Vlam en Nathalie Buwalda met Vayacondios.

Geert Bouius

Sponsors 

 

 

het Showpaard

 

KWPN

Veenstra

KNHS