Nieuws «TERUG  

Leendert Veerman randem kampioen op ’t Peerdespul in Groningen.

31-08-2018 |

Gisteren, 28 augustus, was op de drafbaan van Groningen voor de 161ste keer ’t Peerdespul in het kader van Groningens Ontzet.

 

 

Op de drafbaan begonnen de nationale rijders met de lage limietklasse waarin Lambertus Huckriede na overrijden de beste bleef met ECW Imondro van Alfons Engbers. Harm Jan Veenstra had dekhengst Icellie van Rein Bosch veel beter dan de laatste tijd het geval was en werd een sterke tweede voor Lubbe van Oene met Disaronno. In de hoge limietklasse streden Harry met Middelaar met Gardenia HBC en Lambertus Huckriede met Bommelsteijn’s Hubert van Jaap van der Meulen een onderling duel uit dat in het voordeel van Gardenia werd beslist.

 

In de ereklasse maar vijf deelnemers. Brandy, Business en Dendrini reden over voor niet alleen de eerste prijs maar ook de permanente wisselprijs, de Zilveren Martinitoren. Lambertus Huckriede had Business in topvorm en liep zijn beste wedstrijd van het seizoen. Harry van  Middelaar had Brandy ook goed maar kon nu niets extra’s geven waar hij dat normaal wel altijd kon. Henk Hammers moest bij Dendrini net voor de wedstrijd nog iets aan het beslag repareren en dat had toch enigszins zijn weerslag op de het presteren van de Topsportmerrie. Business was de beste en won

en zo kreeg Lambertus voor de 14de keer de Zilveren Martinitoren uitgereikt.

 

In de damesklasse was het Anneke Huckriede die won met Imondro en pakte Renske van der Sluis met Danno de tweede prijs voor Hanneke van Wessel met Briljant.

 

Ule Haarsma domineerde de tweespannen. Met Imposant en Gardenia pakte hij tien competitiepunten in de limietklasse en met Celebration en Zavanno won hij de ereklasse

.

 In voorlaatste wedstrijd van Anemone’s Horse trucks competitie waren er niet alleen 40  punten te verdienen voor de winnaar, maar werd hij tevens VTN kampioen randems. De vijf vaste deelnemers aan de competitie reden af voor de wedstrijd die zonder veel problemen aanving maar later een tumultueus slot kreeg. Henk Hammers had Heliotrpp VDM, Briljant en Funita best aan het lopen en werd als eerste gevraagd op te stellen voor Derk Jan Mekkes met PrimeVal Varanno, - Wizz Kid’s Gonda en Bentley VDL en Ule Haarsma met Imposant, Zavanno en Elburg. Leendert Veerman kreeg zijn drietal Equiforst paarden Gentleman, Eribo en Emerson maar moeilijk op gang en mocht als vierde opstellen voor Jan Jordans met de makkelijk lopende Cassanova, Barend en Ferro.

Vanwege onduidelijkheid bij de jury over wel of geen paard over de strengen tijdens de wedstrijd bij het drietal van Hammers werd in overleg met de KNHS vertegenwoordiger besloten de voorlopige plaatsing ongeldig te verklaren en alle vijf aanspanningen opnieuw te laten afrijden. Overigens bleek de kwestie met het paard over de strengen onjuist te zijn en was er feitlelijk niets aan de hand!  In de nieuwe wedstrijd ging het echt mis met de aanspanning van Hammers en moest hij zijn randem vroegtijdig opstellen. Na een kort oponthoud ving de wedstrijd weer aan en sloeg Leendert Veerman zijn slag. Waar zijn paarden in de eerste omloop niet echt wilden, pakten ze nu geweldig aan en met de deftige Emerson voorop liep hij regelrecht naar de overwinning en won zo zijn derde meerspan kampioenschap dit seizoen. Haarsma’s paarden liepen ook een sterke koers en werden tweede voor Mekkes. Jordans werd vierde.

Met zeventien punten voorsprong op de nummer twee is Veerman vrijwel zeker van de eindoverwinning in deze nieuwe competitie, die aanstaande zaterdag in Drogeham zijn definitieve beslag krijgt.

De finale in Drogeham gaat met een Klavertje-3 aanspanning voor een bijzonder rijtuig zoals koets of landauer. 

Sponsors 

 

 

het Showpaard

 

KWPN

Veenstra

KNHS