Nieuws «TERUG  

Meerspan competitie gaat verder in Dokkum

14-06-2018 |

Op het grote nationale concours van Dokkum wordt zaterdag 23 juni de tweede wedstrijd in de Anemone’s Horse Trucks meerspan competitie verreden. Dit keer komt de makkelijkste discipline aan bod: de tandems.

Voorafgaand aan een competitiewedstrijd zal één van de deelnemers uitgelicht worden voor een nadere kennismaking. We beginnen met de meerspan specialist bij uitstek: Ule Haarsma uit het Friese Tjerkwerd.

Al meer dan 35 jaar is Ule Haarsma actief in de tuigpaardensport en is een groot liefhebber van het rijden met een tweespan of meerspan. Haarsma is de laatste 20 jaar bijzonder succesvol geweest met maar liefst 20 meerspan kampioenschappen. Tweespan, tandem, randem, klavertje-3 en vierspan, Haarsma heeft ze allemaal gewonnen met paarden als Tobias en Varanno, Sunlight en Elburg en natuurlijk Celebration en Zavanno, die vorig jaar voor het eerst samen tweespan kampioen werden in Opmeer.

Ule Haarsma is ook één van de initiatiefnemers voor de meerspan competitie, omdat dit iets extra’s toevoegt aan de concoursen en in het bijzonder voor het publiek.

Het concours van Dokkum is ook heel speciaal voor Ule Haarsma, want hij won vorig jaar voor de zesde keer op rij en voor de tiende keer in totaal de felbegeerde Zilver Waag. Deze permanente wisselprijs wordt jaarlijks beschikbaar gesteld in de tweespanrubriek.

“Ik heb iets met Dokkum” zei Ule Haarma vorig jaar in een interview met het Friesch Dagblad. Hij gaat dit jaar opnieuw proberen de Zilveren Waag te winnen en in de meerspan competitie zal hij zijn best doen om veel punten te halen met Celebration en Zavanno.

Sponsors 

 

 

het Showpaard

 

KWPN

Veenstra

KNHS