Nieuws «TERUG  

Evelien Corbeek op Professor Only The Lonely kampioen in Rouveen

07-06-2018 |

Onder regenachtige weersomstandigheden vond afgelopen zaterdag, 2 juni, de 57ste editie van het concours hippique van Rouveen plaats. Een paardensportevenement met kenmerkende tradities waar de lintendames in klederdracht de prijzen uitreiken en het plattelandsleven rondom het concoursterrein ten volle wordt uitgebeeld. De tuigpaarden horen ook bij de traditie en die waren volop aanwezig met als hoogtepunt het regionaal zadelkampioenschap dat door Evelien Corbeek werd gewonnen op haar 17-jarige levensgezel Only The Lonely (v. Manno).

 

Een kleine groep van zes amazones ging van start in de titelstrijd van de regio’s MiddenWestZuid en het was gelijk al duidelijk dat Evelien op haar grote vos een kandidaat voor de titel was. Op de zware baan was de sterke Only the Lonely helemaal in zijn sas en liet krachtige en ruime bewegingen zien. Hij kwam mooi terug in het front en maakte geen fouten. Toch was het geen gelopen koers want Debby Boogerd liet Diesel (v. Unieko) van Egbert Kruiswijk ook geweldig showen in een mooi rustig tempo. En wat de denken van Marit Stellard op Grandioos (v. Atleet) van Antoon Epskamp. Deze vos liep zijn beste wedstrijd tot nog toe en ging met veel afdruk en ruimte. De voorlopige opstelling na de eerste omloop was dan ook Only voor Diesel en Grandioos. In de finale mocht ook Renee de Boer nog mee, zij zat op Gentle B (v. Cizandro) van de combinatie Van Stam/van Wouden en van Voorst en liet een heel gedragen show zien en dat leverde uiteindelijk heel verrassend de reserve titel op. Grandioos kon niet meer brengen wat hij eerder deed en ging foutjes maken, waar Diesel met zijn ruim grijpende voorhand bleef draven. Only the Lonely echter, was de beste met zijn lange zweefmoment en kon voor de tweede keer in zijn carrière gehuldigd worden als zadelkampioen.

 

De top twee in de competitie van regio Midden was dezelfde als een week eerder in Utrecht, alleen stonden ze nu andersom. Marcel Ritsma kon bij Jack Daniels PSH (v. Manno) van C. Pos het front er nu beter ophouden en dan is de actievol bewegende vos hengst een echte winnaar. Jirzela-C (v. Plain’s Liberator) liep in handen van haar eigenaar Hans Castelijns wederom heel constant en vierkant en pakte de negen punten. De derde plaats was voor Harry van Middelaar met Jonas GSM (v. Unieko) van Seinen.

 

In de overige rubrieken namen regionale tuigpaarden het op tegen nationale en werden de prijzen eerlijk verdeeld. De lage limietklasse ging na een finale met vijf naar Freek Saris met Heraut (v. Bentley VDL). De 1.70 metende bruine ruin ging heel beheerst en maakte elke pas af. Met Ivo PSH (v. Saffraan) van Pos werd Marcel Ritsma tweede en met de deftige PrimeVal Jaims H (v. Bentley VDL) werd Derk Jan Mekkes derde. In de tussen limiet ging de overwinning naar Wim van Duinen met Hebulanes (v. Cizandro) en hield Harry van Middelaar met halfzus Heideroos van Wout Liezen nipt achter zich. Liezen had met Giantha (v. Atleet) nog een ijzer in het vuur. Henk Hammers presenteerde de merrie en werd derde.

 

Met de stoere en er hoog overheen kijkende Manno dochter Funita van Jaap van der Meulen kwam Hammers op kop in de grote limietklasse. Met Equifirst Eribo (v. Manno) gaf Leendert Veerman goed partij en werd tweede voor Freek Saris met Fiderose (v. Patijn). Funita won met Hanneke van Wessel ook de damesklasse voor Pien Jansen met Wildroos F (v. Manno). Equifirst Eribo kwam er met de derde plaats enigszins bekaaid af. Renate Veerman reed de imponeerde vos. Jansen en Wildroos werden ook tweede in de ereklasse achter winnaar Delviro HBC (v. Vulcano) met Harry van Middelaar. De zwarte hengst maakte zich heel mooi en ging voor hoog van de vloer. Met Equifirst Amadeus (v. Saffraan) kwam Leendert Veerman niet verder dan plek drie.

 

De vijf spannen werden in een keer goed gezet door de jury met voorop Derk Jan Mekkes met PrimaVal Wizz kid’s Gonda (v. Patijn) en – Bentley VDL (v. Larix). De vossen gingen gelijk op en waren het beste over de benen. Ule Haarsma had voor deze gelegenheid Imposant (v. Eebert) naast Celebration (v. Manno) gezet en werd tweede voor Freek Saris met Anton en Heraut.

 

Geert Bouius

Sponsors 

 

 

het Showpaard

 

KWPN

Veenstra

KNHS