Nieuws «TERUG  

Linda Boelens wint Slag om Hemelvaart met El Nino B

17-05-2018 |

Zeven keer winst en kampioenschap voor Niek Alting en Manon Veerman

Het waren drukke dagen voor de Noordelijke tuigpaardrijders met drie concoursen binnen één week. Na Marum moesten ze vorige week donderdag op Hemelvaartsdag aantreden in Grootegast en afgelopen zondag 13 mei  alweer in Roden. Er werd in de grote limietklasse volop gestreden om de wisselbokaal horende bij nieuwe korte competitie om De slag om Hemelvaart.  Linda Boelens was over drie wedstrijden de beste met haar El Nino B (v. Atleet) . Niek Alting en vriendin Manon Veerman waren op beide dagen bijzonder succesvol met de paarden van Maatschap Alting. Ze wonnen samen zeven wedstrijden en Manon pakte tevens het zadelkampioenschap van Noord op Icoon (v.Colonist).

 

Een mooi initiatief van de organisaties van Het Westerkwartier, Grootegast en Roden om de tuigpaardrijders  iets nieuws  te bieden met De Slag om Hemelvaart. Alle drie de concoursen worden jaarlijks rondom Hemelvaartsdag verreden en dit jaar was de finale in Roden. Linda Boelens en El Nino B hadden in Marum gewonnen en werden tweede in de andere beide wedstrijden. De winst in Grootegast en Roden ging naar Niek Alting met Gentleman (v. Saffraan), echter in Marum was hij niet gestart en dus won Linda Boelens het eindklassement voor Freerk Helmus met Darno (v. Saffraan) en Gerben Greydanus met G-Star (v. Be My King).

 

Dat Alting zijn paarden al vroeg in vorm heeft bleek afgelopen week heel duidelijk. Op Hemelvaartsdag werd hij met Icoon tweede in kleine limietklasse, in Roden won hij deze wedstrijd. Ook met Emerson (v.Manno)  werd hij twee keer tweede in de ereklasse achter winnaar Fantijn (v. Patijn) van Lammert Tel. Niek vriendin Manon Veerman  kan bijzonder goed overweg met de Alting paarden en won met Emerson de nationale damesklasse al in De Bilt en deed dit ook in Grootegast en Roden. Met Gentleman won de damesklasse voor de vierwielige concourswaren en op Icoon onder het zadel was ze ook twee keer de beste. In Roden leverde dat tevens het Noordelijke kampioenschap op.

 

Op beide evenementen stonden ook de eerste competitiewedstrijden op het programma en in Grootegast pakte Harm Jan Veenstra de 10 punten met Joy (v. Eebert) van Johan Smink. In Roden had Susan Bouwman de beste nieuweling in Jongleur GSM (v. Atleet) van J.T. Seinen, die op donderdag derde werd. Joy werd in Roden derde achter Jan Rozeveld met Jidona (v. Cizandro). Henk Minkema uit De Wilgen werd in Grootegast tweede met Jennytou (v. Delviro).

 

Geert Bouius

Sponsors 

 

 

het Showpaard

 

KWPN

Veenstra

KNHS